Reittimatkat

Reittimatka tarkoittaa yhdensuuntaista matkaa laivalla, jossa lähtö tapahtuu Helsingistä Tallinnaan tai toisinpäin. Risteily on matka joka sisältää meno-paluun samalla laivalla. Molempien toimintaperiaate on sama, mutta risteily saattaa sisältää muitakin etuja kuin pelkästään lauttamatkan. Moni toteuttaa risteilyn Tallinnaan siten, että lähtö tapahtuu aamulla ja päivä vietetään maissa tehden ostoksia, syöhden hyvin tai muuten vain paikkoja katsellen. Reittimatka sopii paremmin kertamatkaksi tai siihen jos aijotaan viipyä maissa pidempään esimerkiksi hotellinloman yhteydessä. Reittimatkan tarkoituksena on vain joko meno tai paluu, jonka takia suurin osa työmatkalaisista ostaa vain yhdensuuntaisen lipun. Toki lipun varaaminen on helppoa ja nopeaa jos mieli muuttuukin ja tulee koti-ikävä.

Varaa halvin Tallinna reittimatka

Eckeröline

Eckeröline tarjoaa edullisimmat reittimatkat.

Hinnasto:
Alkaen 10 euroa

Ikaalisten matkatoimisto

Ikaalisten matkatoimisto tarjoaa matkapaketteja.

Hinnasto:
Alkaen 15 euroa

Matkapojat

Matkapojilta voit tilata myös reittimatkoja tai matkapaketteja.

Hinnasto:
Alkaen 15 euroa

Reittimatka tallinnaan

Suurin osa reittimatkalaisista ei ota autoa mukaan vaan käyttää paikan päällä julkisia kulkuvälineitä tai kulkee jalan Tallinnan satama alueen lähettyvillä. Halutessasi voit kuitenkin pientä lisämaksua vastaan ottaa myös auton mukaan, jolloin voi lähteä kauemmaksikin Tallinan keskustasta. Lisämaksu joka autosta täytyy maksaa on 20 euroa. 

Reittimatka vai risteily?

Molemmissa on omat etunsa. Reittimatka mahdollistaa tutustumisen hyvällä ajalla Tallinnaan tai vaikka muuhunkin Baltiaan. Reittimatkan avulla on helppo lähteä tutustumaan vaikka Viron naapurimaihin jos aikaa on enempi. Tallinnaan voi reittimatkustaa minä vuoden aikana tahansa, yöelämä on täynnä vilskettä ja jos kulttuuri kiinnostaa voi tutustua Tallinan upeisiin vanhoihin kohteisiin tai hurauttaa autolla vaikka Pärnuun.

Risteilijät ehtivät viettää myös hyvän tovin tutustuen Tallinnaan jos lähtevät aamulla. Paluu takaisin kotiin on helppoa kun lippu on jo valmiiksi varattu ei tarvitse murehtia paluusta. Syö hyvin ja nauti Tallinnan upeasta kulttuurista valitsitpa sitten reittimatkan tai risteilyn. Risteilyssä kuitenkin kaikenkeskiössä on itse laiva, sillä suurin osa ajasta tullaan viettämään laivassa. Tallinan laivat tarjoavatkin tänä päivänä upeat puitteet viihtyisälle olemiselle aina ravintoloista baareihin ja muihin viihdykkeisiin. Muista myös napata mukaasi tuliaisia laivan kaupasta joita et maista samaan hintaan saa!

Mitä Tallinan laivoja on?

Kun valitset risteilyn Tallinaan voit valita useasta upeasta vaihtoehdosta itsellesi mieleisimmän. Palvelut ovat melkein samat kaikissa laivoissa Megastar, Star ja Europa tai Viking XPRS.

Tallink Megastar

Tallink Megastar on Tallinkin suosituin alus. Megastar on ollut käytössä vasta muutaman vuoden sillä se otettiin käyttöön vasta vuonna 2017. Uudet boheemit sisustukset ja puitteet tarjoavat erinomaisen elämyksen sillä matkaaville. Useita ravintoloita sekä myymälöitä kaikille matkustajille.

Tallink Star

Tallink Star on hieman pienempi versio Tallink Megastarin olemuksesta, mutta tarjoaa yhtäläiset puitteet viihtymiselle kuin Megastar. Voit nauttia musiikista ja drinkeistä koko matkustelusi ajan tai vaihtoehtoisesti viihtyä kaupoissa tai useissa lautan ravintoloissa.

Europa

Europa on risteillyt ja kulkenut Helsinki Tallinn väliä jo kauan, siksi se onkin monelle tuttu ja turvallinen vaihtoehto matkusteluun. Europa tekee tällä hetkellä 22h-risteilyitä Helsinki-Tallinna välillä. Reittimatkaajat kuitenkin pääsevät samalle lautalle ja voivat hypätä pois kyydistä Tallinan päässä.

Viking XPRS

Viking XPRS on tehty puhtaasti Helsinki Tallinna välille ja aloittanut toimintansa jo ylli 10 vuotta sitten. XPRS tekee päivässä kaksi matkaa Helsinki Tallinna välillä ja soveltuukin paremmin reittimatkusteluun kuin risteilytarkoitukseen sillä se on hieman pienempi kuin edellämainitut isommat alukset.

Edullisimmat matkavaihtoehdot löytyvät Eckerölineltä

Eckeröline tarjoaa edullisimmat puitteet reittimatkailijoille Helsinki Tallinna välillä aluksillaan Finlandia ja Finbo Cargo jotka soveltuvat nimenomaan Suomenlahden ylitykseen. Eckerölineltä reittimatkat alkaen vain 5 euroa suunta per henkilö ja jos otat auton mukaan lisämaksusta 20 euroa.